Consultanta si asistenta pentru începerea unei activitãti independente sau pentru initierea unei afaceri

(1) Consultanta si asistenta pentru începerea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri se acorda, la cerere, persoanelor în cautarea unui loc de munca, sub forma de servicii juridice, de marketing, financiare, metode si tehnici eficiente de management si alte servicii de consultanta.
(2) Serviciile prevazute la alin. (1) pot fi realizate de agentiile pentru ocuparea fortei de munca sau, dupa caz, de firme private, organizatii profesionale, fundatii si asociatii specializate în aceste domenii, cu care agentiile încheie contracte în conditiile legii.
(3) Serviciile prevazute la alin. (1) se acorda gratuit:
a) persoanelor prevazute la art. 16 din Legea 76/2002 actualizată, o singura data, pentru fiecare perioada în care se afla în cautarea unui loc de munca;
b) persoanelor care au calitatea de asigurat în sistemul asigurarilor pentru somaj, o singura data, pentru fiecare perioada în care au calitatea de asigurat;
c) studentilor care solicita acordarea de credite cu dobânda avantajoasa din bugetul asigurarilor pentru somaj, în conditiile prezentei legi.